STARTERS ZIJN BIJ ONS AAN HET GOEDE ADRES!

Als startersspecialist hebben wij ons altijd extra betrokken gevoeld bij kopers die voor de eerste keer de koopwoningmarkt betreden. De laatste jaren zijn de acceptatieregels strenger geworden waardoor het er even op leek dat er voor starters nog maar weinig mogelijk was. Door de alsmaar dalende rente zijn de mogelijkheden voor starters weer toegenomen. Tot voor kort was er nog onzekerheid over het voortbestaan van de Starterslening. Gelukkig is nu kortgeleden kenbaar geworden dat ook deze in 2017 blijft bestaan. Voor starters adviseren wij altijd wel goed de site van de Svn in de gaten te houden. Of er een starterslening verstrekt kan worden is mede afhankelijk van het feit of er voldoende geld beschikbaar is. Vooralsnog is er bijvoorbeeld in de gemeente Arnhem en gemeente Lingewaard voldoende geld beschikbaar. Geen reden tot onrust dus.

Wel zal je voor de aankoop van een woning rekening moeten houden met inbreng van eigen geld. Op dit moment mag je 2% aan bijkomende kosten meefinancieren, volgend jaar is dit nog maar 1%. Vuistregel voor de kosten koper is ongeveer 6 tot 7% van de koopsom. Doorgaans heb je dan al gauw tussen de 5000 en 8000 euro eigen geld nodig. Hou hier dus rekening mee en begin op tijd met sparen!

Natuurlijk kun je ook eerst gaan huren. De ervaring leert echter dat het nog altijd erg lastig is om een leuke huurwoning te vinden voor een schappelijke huurprijs. Kopen blijft daarom nog altijd heel aantrekkelijk en zorgt voor opbouw van vermogen. Ons advies is dan ook bijna altijd: heb je de kans om te kopen, doet dit dan ook.

Maak een afspraak voor een kennismakinggesprek om je mogelijkheden te bespreken. Dit gesprek is voor jou kosteloos, verplicht je tot niets en geeft je veel inzicht. Omdat het voor de adviseur fijn is om met de juiste gegevens te gaan rekenen, adviseren wij je om op voorhand een werkgeversverklaring in te laten vullen en deze mee te nemen. Naast de werkgeversverklaring is het raadzaam om ook de volgende papieren mee te nemen:

- je legitimatiebewijs;

- je meest recente salarisstrook en je arbeidsovereenkomst;

- overzicht van je studielening;

- overzicht van overige leningen, bijvoorbeeld een persoonlijke lening of een krediet van een internetwinkel.

Tijdens het hypotheekgesprek proberen we je zoveel mogelijk relevante informatie mee te geven zodat je een goede indicatie hebt van je financiële mogelijkheden en de maandlasten. Met deze informatie kun je vervolgens gericht op zoek naar die ene leuke woning!

klik hier voor de werkgeversverklaring
H&H Hypotheekadviseurs 				                                 Dienstverleningsdocument H & H
Kronenburgpromenade 30                                                   Dienstverleningsdocument AFM
6831 EA Arnhem
Tel. 026-323 11 33 
info@hhhyp.nl

 

Nieuw in verkoop

Hanzestraat 192

RENTE PER 2-1-2017


10 JAAR VAST 1.65%
15 JAAR VAST 2.05%
20 JAAR VAST 2.25%
30 JAAR VAST 2.65%

Annuiteitenhypotheek met NHG

Snel zoeken naar een woning in ons aanbod: